Civis används i Ljusdals kommun för att säkerställa befolkningens trygghet under den pågående skogsbranden

Ljusdals kommun har tagit i bruk den innovativa invånarapplikationen Civis för att säkerställa befolkningens trygghet under den pågående skogsbranden som härjar i området. Med målet att uppnå snabb och effektiv kommunikation med invånarna har kommunen använt Civis-appen för att skicka ut push-notiser med viktig information och uppdateringar.

Den 15 juni skickade kommunen ut ett SMS till alla invånare i det berörda området, där de uppmanade dem att ladda ner invånarapplikationen Civis för att hålla sig uppdaterade med den senaste informationen från kommunen. Civis-appen har visat sig vara en värdefull resurs för Ljusdals kommun i deras kommunikationsarbete under krisen.

Civis har uppnått betydande popularitet bland invånarna, och vi ser nu en märkbar ökning av besök på hemsidan Civisapp.se. Detta tyder på att invånarna har börjat använda appen för att få tillgång till viktig information och uppdateringar från kommunen.

Baserat på framgången i Ljusdals kommun uppmanar vi alla kommuner att överväga att implementera Civis i sin egen verksamhet. Med sin förmåga att hantera kriser och möjligheten till effektiv kommunikation med invånarna kan Civis vara avgörande för att säkerställa allmänhetens säkerhet och förbättra de tjänster som erbjuds till invånarna.

Läs och lyssna på nyheten på Sveriges Radio här.


Vill du samarbeta med oss ​​i utvecklingen av Civis? Kontakta gärna projektledare Michael Tonheim för en trevlig diskussion.

Föregående
Föregående

Vi lanserar en ny modul i Civis - Invånarmälan

Nästa
Nästa

Därför valde Bykle kommun Civis