Vad är en invånarapp?

En invånarapp är en app som ger invånarna tillgång till information och tjänster från lokala myndigheter. Detta kan inkludera att få aviseringar om kommande evenemang, få information om lokala tjänster, skicka in klagomål eller förfrågningar och visa kartor över staden. Appen kan också ge användare möjlighet att rösta på förslag eller delta i diskussioner om lokala frågor. En invånarapp underlättar medborgardialog och ett bra informationsflöde till kommunens invånare.

Vad är fördelen med en invånarapp?

En invånarapp kan göra det enklare för invånarna att hålla sig uppdaterade om lokala frågor och tjänster. Det kan också ge dem möjlighet att delta i diskussioner och rösta om förslag som direkt berör dem. Detta kan hjälpa myndigheterna att få bättre insikt i vad invånarna behöver, och därmed ge bättre tjänster. Appen kan också bidra till att stärka samhällsengagemang, eftersom den ger människor möjlighet att delta i debatter om lokala frågor.

Hur marknadsför man en invånarapp?

En invånarapp kan marknadsföras genom traditionella kanaler som radio, tryckta medier och sociala medier. Det är också viktigt att skapa en webbplats för appen där folk kan lära sig mer om vad den erbjuder och hur man laddar ner den. Det är också en bra idé att skapa en kampanj för att nå ut till invånarna, som att dela information om appen på sociala medier eller anordna evenemang där folk kan prova den.

Kommer invånarna att ladda ner en invånarapp?

Det beror på hur väl appen marknadsförs och hur lättillgänglig den är. Det är viktigt att göra det tydligt för invånarna vad appen kan erbjuda och att ge dem möjlighet att prova den innan de laddar ner den. Det är också viktigt att se till att appen är användarvänlig och har ett intuitivt gränssnitt. Om dessa krav uppfylls bör invånarna vara mer villiga att ladda ner appen.


Vill du samarbeta med oss ​​i utvecklingen av Civis? Kontakta gärna projektledare Michael Tonheim för en trevlig prat.

Civis en app för alla invånare
Föregående
Föregående

En app för alla kommuner i Sverige, Norge, Finland och Danmark

Nästa
Nästa

Varför valde vi namnet Civis?