Varför valde vi namnet Civis?

Namnet Civis valdes för att symbolisera samlingen av invånare i en enda applikation, oavsett deras hemkommun. Ordet stammar från Antikens Rom, där det betydde medborgare. Detta namn passar perfekt eftersom vi ville fånga upp den här känslan av samhörighet och sammanhållning mellan invånare och deras kommuner.

Civis är en ny, innovativ Invånarapp som är utvecklad för att förbättra kommunikationen mellan invånare och deras lokala kommuner. Appen har lanserats i Norge, Sverige, Finland och Danmark. Målet är att göra det enklare för invånare att hålla sig uppdaterade om viktig information om kommunen, samt kunna kommunicera med kommunen på ett effektivt sätt.

I stället för att skapa en enda applikation för varje enskild kommun, har vi valt att samla alla invånare under en enda plattform. På detta sätt kan man följa flera kommuner samtidigt, och välja vilka ämnen som är relevanta att få information om. Civis ger invånarna möjligheten att följa med på sitt samhälle, oavsett hur många kommuner man har tillhörighet till.

Vi hoppas att Civis kommer att bli en viktig resurs för invånare, och att det kommer att bidra till en mer inkluderande och samverkande lokal samhällsutveckling. Namnet Civis symboliserar vårt önskemål om att skapa en app som omfamnar alla invånare och främjar samhörighet och sammanhållning mellan invånare och deras lokala kommuner.


Vill du ha ett erbjudande på civis? Kontakta gärna försäljningschef Kristian Aksnes.

En invånarplattform och app för alla kommuner i Sverige, Norge, Finland och Danmark
Föregående
Föregående

Vad är en invånarapp?

Nästa
Nästa

Vi förbättrar kommunikationen mellan invånare och kommun